lördag 12 maj 2007

Vissefjärdadagen!

Varje år den andra söndagen i maj är det Vissefjärdas dag. Detta firas med en liten marknad där knallar säljer allt från strumpor, godis till leksaker och smycken. Det brukar även vara uppträden med musik och så kommer tivolit på besök. Hela lilla samhället fylls av folk, barn bilar och en hel del hundar..!
Ett trevligt tillfälle att träffa folk man kännar, kolla in folk och äta marknadsgodis.

I år var det en artikel i tidningen några dagar innan den stora dagen, där berättade Vissefjärda samhällsförening om hur dom har förberett för årets firande. Det skulle komma ca 50 knallar och ett stort tivoli var bokat, dock skulle kvällen vanlig danstält inte vara med i år. Det skulle dom spara till någon fest i höst!

Så, med höga förhoppning gick vi bort till Ordens-huset där marknaden brukar vara. Det var som vanligt fullt med folk och bilar. Däremot så var marknaden betydligt mindre än tidigare år och tivolit var knappt märkbart; en hoppborg och en lite karusell, det var allt!!

Vi var besvikna men Linnéa var glad ändå! Hon åkte både karusell och red häst...


Hästen leddes av dagiskompisen Lovis mamma Maria. Med på häst-turen följde även Lovis och Maja. Linnéa verkade njuta av ridturen med undantag för att hon var så himla trött. Mot slutet slokade huvudet lite...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar