måndag 25 juni 2007

Lill-semester i Stockholm

Varje år i mitten av juni sticker Johan till Hultsfred för att gratis-jobba som säkerhetsvakt, ett jobb han verkligen trivs med och verkar inte direkt vilja sluta med...! Nästa år är det 10-året i rad han kommer att ha jobbat, inte illa!

Istället för att sitta hemma och ha tråkigt åker Linnéa och jag på lill-semester till Stockholm för att hälsa på mormor, morfar och våra vänner. Bland annat besökte vi Juni-backen med mormor, två gånger till och med! Fast första gången var inte lika rolig... Enligt deras öppettider skulle dom stänga kl. 17 så jag och Linnéa skyndade oss till Djurgården. Vi var på plats vid 16, lagom tid innan stängningsdags. Men tydligen stängde dom entrén redan kl. 16, mycket dålig stil att inte annonsera om det!! *morr* Så vi prövade att gå till Aquaria en bit bort istället, men dom stängde redan kl. 16:30. Tydligen vill dom inte ha gäster...!

Istället fick vi roa oss själva en stund, vi gungade i en lekpark och tittade på båtarna. Det var minst lika roligt det...!


Dagen därpå prövade vi igen, denna gången strax efter öppning. Det fanns mycket att titta på! Man fick besöka olika sagoböckers världar, bla Findus och Pettson, Mumintrollen och Maja. Sen åkte vi sagotåget, vi både åkte igenom och flög över olika sagor som Astrid Lindgren har skrivit. En del var roliga och andra lite läskiga, Ronjas rövare och draken i Bröderna Lejonhjärta var inte roliga.
Det var även en teaterpjäs med Karlsson på taket, Linnéa var lite besviken då både jag och mormor hade utlovat Pippi. Tydligen var det timmen tidigare... Efter halva pjäsen gick vi vidare och hamnade i butiken, här fanns det spännande saker!

Bland annat hade dom fina brandmans-hjälmar!


Snälla mormor köpte en stor pippi-docka till Linnéa, en riktig favorit som numera bor i bilen. Hon knäpps ordentligt fast i Linnéas bilstol och är mycket älskad av Linnéa!

Så här glad blev Linnéa för sin fina docka och det roliga besöker på Junibacken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar