lördag 30 juni 2007

Midsommarafton

Midsommaraftonen bjöd på både regn och rusk vilket inte gav sig utan höll i hela envisa dagen.
Vi samlades allihopa ute i Medlen och åt en riktigt traditionell midsommarlunch med sill, matjsesill, gräddfil, gräslök, och färsk potatis, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse m.m.
Självklart bjöds det även på nubbe...!


Efter lunchen struntade vi i regnet och fullföljde våra planer med att åka höskrinda efter traktor för att plocka blommor. Johan och Jessica hade byggt ett tak av en liten presenning och några parasoll. Det gav lite skydd, men inte mycket...!

Johan kunde tyvärr inte följa med då han hade en bussresa att köra, ända ner till Italienska Rivieran och därmed vara borta från familjen i 1 ½ vecka...!!

Vi (jag, Linnéa, Jessica, Håkan, Evelina, Sofia, Linus, Amanda, Jonatan, Patrik, Oskar, Philip, Kalle, Janne och Ulli. Annemai och farmor Gunhild stannade hemma.) åkte upp i skogen och stannade vid en mindre äng för att skaffa oss virke till midsommarstången och blommor till att klä den. Efter att ha huggit ner två björkar och plockat de få blommorna som fanns på platsen fikade vi under ett läckande parasoll. Några satt på släpet och några i traktorn, vi andra stod ute i det fria! Vi blev blöta, rejält blöta, men det var trevligt och minnesvärt!

Efter att ha kommit tillbaka åkte Linnéa och jag hem för att värma oss i ett bad och få på oss lite torra kläder! När vi kom tillbaka hade Jannes bror med familj anlänt, Lasse och Mimmi. En riktigt släktträff!!

Sen det dags för middag, grillat med potatisknyten och 2 goda såser som jag hade med mig! Jonatan, Lasse och Viktor skötte grillning, gick väl inte så jättebra för dom...! Papperskartongerna började brinna och köttet blev ganska vidbränt. Men min fläskfilé blev tur nog alldeles perfekt!



Efter middagen var det dags för efterrätt, min goda Apelsinchokladkaka som är perfekt för gluten-allergiska Annemai, nämligen inget mjöl i den! Mätte och belåtna jäste vi efter en regnig men trots allt mycket trevlig dags tillsammans, tråkigt att vi inte ses oftare!!

Morfar/farfar Janne och yngsta tillskottet i klanen Bernfalk, Annie, slocknade i soffan, det är påfrestande att fira midsommar!

1 kommentar:

  1. Hej! Fin midsommar ni hade. Hoppas J resa också blev ok. Tack för jag fick umgås med honom igen.Kommer ni åt Norrköpingshållet i sommar så hör av er. Kaffe finns ju alltid. Kram Lena

    SvaraRadera